اساس
برخی از اعضا انتروباکتریاسه می توانند اسیدهای امینه را دکربوکسیله نمایند . در اثر این عمل PH محیط تغییر میکند به با بکار بردن یک معرف میتوان انرا نشان داد .در این ازمایش , لایزین در محیط کازئین هضم شده و بوسیله ی اتزیم پانکراتیک (Pancreatic) دکربوکسیله شده و تبدیل به کاداورین (Cadaverine) میگردد .که اگر بوسیله ی کلروفرم استخراج شود , با نین هیدرین ترکیب می شود .
معرف ها ومحیط
1 _ هیدراکسید سدیم 4 نرمال
2 _ کلروفرم
3 _ معرف نین هیدرین
روش
1 _محیط لایزین را بوسیلهی میکروب مورد ازمایش کشت نموده و 18 الی 24 ساعت در حرارت 37 درجه نگهداری می کنند .
2 _ پس از 24 ساعت 1 میلی لیتر هیدروکسید سدیم 4 نرمال را بدان اضافه کرده و بخوبی مخلوط می نمایند .
3 _ 1 میلی لیتر کلروفرم به لوله افزوده و به شدت تکان میدهند , و به مدت 10 دقیقه با دو هزار دور در دقیقه سانتریفوژ میکنند .
4 _ نیم میلی لیتر از محلول کلرو فرمی را بدون انکه قطره ای از محلول لایه رویی در ان مخلوط شده باشد , برداشته و در یک لوله ی آزمایش تمیز میریزند .
5 _ نیم میلی لیتر از محلول نین هیدرین بدان افزوده و به مدت 4 دقیقه انرا در حرارت ازمایشگاه قرار می دهند .
تفسیر
1 _ ظاهر شدن رنگ ارغوانی سیر , نشان از مثبت بودن ازمایش است .
2 _ بی رنگ ماندن محلول ,دلیل بر منفی بودن ازمایش است .
3 _این ازمایش در مورد سالمونلا ها ( به استثنای سالمونلا پاراتیفی A ) و اشرشیاکلای و کلبسیلاها مثبت می باشد .
4 _در مورد پروویدنسیا و بتسدا _ بالراپ (Bettseda - Ballerup) منفی می باشد .
5 _ گونه های شیگلا و سالمونلا پاراتیفی A و گونه های پروتئوس نتایج غیر ثابتی نشان می دهند .